bedenken

maken

Afwerken

Epoxy

Naast onze collectie tafels en maatwerk mogelijkheden, biedt Luxetafels / Ardworks ook epoxy tafels aan. De epoxy hars wordt vloeibaar geschonken in de vormen van de tafel, of als een extra beschermlaagje om de tafel heen. De epoxy zorgt voor, luxueuze en diepe kleuren, en dat in combinatie met onze exclusieve materiaal soorten, zorgt dat voor een prachtig eindresultaat.

Wat is epoxy ?

Epoxy is een samengesteld stofje dat ook wordt gebruikt in bijvoorbeeld: isolatiemateriaal en lijm. Dit stofje is zeer goed bestendig tegen water, zuur en warmte. Met de huidige veranderingen die de meubelsector de laatste tijd meemaakt, worden er verschillende versies van epoxy geproduceerd. Nadat de epoxy gegoten is, en deze eenmaal hard is, is het bijna onmogelijk de tafel te beschadigen vanwege de sterke structuur en stabiliteit.

Epoxy tafel met en zonder solvent

Epoxy kent twee varianten. Eén met en één zonder solvent.
Solvent, dat in de chemische industrie gebruikt wordt, is schadelijk voor de gezondheid.
De epoxy die wij gebruiken, is speciaal gemaakt voor de meubelindustrie, dit bevat namelijk geen solvent.

Kan een epoxy tafel beschadigen of krassen oplopen?

Het epoxy dat wij gebruiken in ons meubilair staat bekend om hun stevigheid. Het ziet er misschien breekbaar en glimmend uit. Maar het is echt alles behalve fragiel, onze epoxy is zo sterk dat het je hele leven kan meegaan, het vergt ook weinig tot geen onderhoud en ziet er elke dag als nieuw uit. Plus je kunt er echt super veel mee, het is niet voor niets op maat te maken.

Epoxy tafel op maat

Epoxy tafels worden bij ons Luxetafels / Ardworks geheel op maat gemaakt. De mogelijkheden zijn daardoor heel breed. Wij hebben kennis van materialen, constructie eigenschappen, gebruiksgemak en vooral design. Een epoxy tafel is een zeer exclusieve tafel die enorm arbeidsintensief is.

Samen met de klant gaan we opzoek naar het gewenste houtsoort. Vervolgens gaan we bij onze hout leveranciers op zoek naar het geschikte stuk hout om uw epoxy tafel van te maken. De dikte van het blad de afmetingen zijn geheel naar wens te bepalen. voor het gehele proces kunt u ook op onze maatwerk pagina terecht, klik hier.

Dan kijken we wat voor soort epoxy afwerking u wilt. Epoxy dient professioneel gegoten te worden over en / of in het tafelblad. Vaak wordt dit in meerdere lagen gedaan. Na het gieten van het tafelblad wordt het tafelblad geheel opgeschuurd tot een verfijnd tafelblad. Hierna kan het tafelblad naar de meubelspuiterij.

Hier kan gekozen worden voor een zijde of een hoogglans lak. Onze hoogglans lak die de meubelspuiter gebruikt heeft maar liefst een glansgraad van 98% deze glansgraad is hoger dan bijvoorbeeld op auto’s gebruikt wordt. Ook is deze lak nog eens een keer 2 mm dik waardoor je dat glazen bol effect krijgt.

Zodra het tafelblad klaar is wordt er gekeken naar een geschikt onderstel. Deze kan ook op maat gemaakt worden in onze metaal werkplaats. Materialen zoals; RVS en gepoedercoat staal zijn mogelijk.

In dit gehele proces zorgen wij ervoor dat u als klant geheel wordt mee genomen. Dit realiseren wij door regelmatig afbeeldingen te sturen om u zo op de hoogte te houden van het gehele werkproces, ook hier zijn wij vrij flexibel in, dus laat vooral weten wat uw idee is. Hoe het eruit moet komen te zien, los van de tafel dus ook wat uw planning is en dergelijken. We zijn tenminste een exclusief bedrijf met exclusieve services.