Suar boomstamtafels

De suar boomstamtafel komt van de regenboom en is erg populair voor de liefhebbers van de boomstamtafels, door zijn formaat, maar ook doordat het een sterk soort hout is. Het bijzondere patroon zorgt voor de grote verschillen tussen de boomstam tafelbladen. Bovendien maakt dat patroon dat het hout minder snel scheurt.

2.350,003.350,00 incl. BTW
2.350,003.350,00 incl. BTW
2.250,003.250,00 incl. BTW
2.350,003.350,00 incl. BTW
2.350,003.350,00 incl. BTW

Suar boomstam hout is een hardhoutsoort

Het groeit in tropische gebieden, in landen zoals: Thailand, Brazilië, Mexico en Indonesië. Hier komen onze Suar houten boomstam tafelbladen ook vandaan. De houtsoort valt onder de categorie teak. De botanische naam voor de boom is mooi vertaald naar: aman Samanea, en het heeft een uitzonderlijk breed parapluvormig bladerdak. Bijnamen voor de Suar boom zijn hierdoor Monkey pod en Raintree. Deze laatste bijnaam komt ook doordat de bladeren opkrullen bij regenachtig weer. De boom kan 15 tot 25 meter hoog worden en het bladerdak van de boom heeft gemiddeld een diameter van 40 meter!

Suar boomstam hout is duurzaam

Als er net alarmbellen bij u afgingen na het lezen over tropisch hardhout, kunnen we u geruststellen. Vanwege de snelle groei is de Suar boom een niet beschermde, zeer veelvoorkomende boom. Duurzaam kappen betekent dat het bos wordt uitgedund. Grote bomen maken zo plaats voor kleintjes. De kap van deze schaduw veroorzakende boom zorgt dat het bos gezond blijft omdat de kleinere bomen niet langer overschaduwd worden door de grote boom en daardoor kunnen de kleine boompjes beter groeien.

Een Suar boomstamtafel geeft een exclusieve uitstraling

Niet alleen in zijn geheel maar ook na het doorzagen is het Suar boomstam tafelblad prachtig. Want dan zie je het kenmerkende patroon van het hout. De patronen in een Suar tafelblad kunnen heel mooi zijn, maar het is voor een ieder ander verschillend, wat hun smaak is. Bij ons kiest u persoonlijk het Suar houten boomstam tafelblad uit, die wij helemaal op maat kunnen maken voor uw perfecte Suar tafel.

Suar tafel onderhoudsadvies

Onderhoud teak-, eiken- en suar- boomstamtafels

Wanneer deze tafels behandeld zijn met een laklaag (Skyld) laag zijn de suar tafels te reinigen met neutrale schoonmaakmiddelen zoals groene zeep, schoonmaakazijn en soda als deze geschild zijn. Gebruik hiervoor een spons of een zachte doek. Groene zeep kan voor diverse suar tafels gebruikt worden als schoonmaakmiddel. Mix de groene zeep met warm water, vervolgens dompelt u het doek of de spons in het water en knijpt dit vervolgens goed uit. Hierdoor gebruik u nooit te veel water en kunt u de tafel met de zachte kant van de spons schoonpoetsen.

Wanneer u een tafel die geolied is gaat schuren moet u na het schuren weer opnieuw de ollie aanbrengen op het blad. U kunt het blad schoonmaken met een droge doek, wanneer het nodig is kunt u de doek een beetje nat maken om een vlek te verwijderen. De suar tafel heeft regelmatig onderhoudsolie nodig. Wij raden het aan om dit minimaal 1 keer per half jaar te gebruiken. Wanneer deze tafel veel gebruikt wordt, raden wij aan om het dan rond de 3 keer per jaar te doen.
Het gebruik van de onderhoudsolie is essentieel om langdurig te genieten van uw suar tafel. Zorg er wel voor dat u de tafel van te voren schoon hebt gemaakt.

Tips betreft suar tafels:
• Gebruik onderzetters bij hete pannen en glazen
• Buiten tafels zou u in de herfst/wintermaanden naar binnen kunnen
halen om aanslag en schade te voorkomen
• Voorkom grote temperatuurwisseling
Advies product:
Vesting. Onderhoudsolie, Verkrijgbaar bij Ardworks