Visgraat tafels

De visgraat tafels uit de Napoli collectie vormen een stoere, robuuste toch elegante tafel die in ieder huis een eyecatcher vormt. Bij ons kunt u uw eigen tafel geheel samenstellen, op onze maatwerk pagina staan verschillende tafelbladen en onderstellen die u kunt kiezen. Het klassieke visgraat blad in een nieuw jasje, ingelegd in een industrieel stalen frame. Eiken ingelegd in visgraatmotief is wellicht de oudste houten vloersoort bekend, sinds 1539 wordt deze methode in Italië toegepast.  Tegenwoordig is de karakteristieke eikenhouten vloer in Hongaarse punt ingelegd niet meer weg te denken uit huizen over de hele wereld. Ontwerpers van Ardworks hebben de vloer een nieuw leven in geblazen door het te gebruiken als tafelblad. De Hongaarse punten in het blad zorgen voor een subtiele speling en voor diepte in uw kamer. Ardworks levert niet alleen de blank eiken variant maar ook in het zwart. Bekijk onze visgraat tafels of ga naar een compleet overzicht van al onze houten tafels.

1.475,001.975,00 incl. BTW
1.850,002.775,00 incl. BTW
1.475,001.975,00 incl. BTW
750,00900,00 incl. BTW
1.475,001.975,00 incl. BTW

Visgraat tafel zwart

Visgraat tafels zijn in meerdere uitvoeringen te verkrijgen, waaronder in een zwarte kleur. Het is dus mogelijk om uw visgraat tafel in het zwart te krijgen, dit hangt natuurlijk helemaal af van uw eigen interieurstijl en wensen. Een zwarte visgraat tafel oogt erg exclusief en is makkelijk te combineren. In veel meubels zien we namelijk zwarte accenten terugkomen. Onze tafels zijn te combineren met veel verschillende onderstellen, welke kiest u?

Visgraat tafel eiken

Een visgraat tafel komt het meeste voor in houtkleur, vaak is dat eikenhout. Het geeft een warme uitstraling aan uw interieur. Het visgraatpatroon geeft een sfeervolle en unieke uitstraling, het is niet iets wat u elke dag ziet.

Onderhoud van uw visgraat tafel

Om uw visgraat tafel lang mooi te houden zijn er enkele onderhoudstips. Visgraat wordt vervaardigt van topkwaliteit eiken. Het eikenhout is afhankelijk van de kleur anders behandeld. De blank eiken visgraat tafels zijn behandeld met een mat transparante lak die in drie lagen wordt aangebracht. De zwart eikenhouten visgraat tafel wordt behandeld met een monocoat lakafwerking.

Om uw visgraat tafel zo mooi mogelijk te houden is het van belang dat u geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt om de tafel af te doen. Agressieve schoonmaakmiddelen kunnen de lakafwerking van het visgraat aantasten. Om de lak zo goed mogelijk te beschermen is het niet verstandig om hete pannen direct op het hout te plaatsen, gebruik hier altijd een onderzetter voor.

Onderhoud visgraat tafels

Wanneer deze tafels behandeld zijn met een laklaag (Skyld) laag zijn de visgraat tafels te reinigen met neutrale schoonmaakmiddelen zoals groene zeep, schoonmaakazijn en soda als deze geschild zijn. Gebruik hiervoor een spons of een zachte doek. Groene zeep kan voor diverse visgraat tafels gebruikt worden als schoonmaakmiddel. Mix de groene zeep met warm water, vervolgens dompelt u het doek of de spons in het water en knijpt dit vervolgens goed uit. Hierdoor gebruik u nooit te veel water en kunt u de tafel met de zachte kant van de spons schoonpoetsen.

Wanneer u een tafel die geolied is gaat schuren moet u na het schuren weer opnieuw de olie aanbrengen op het blad. U kunt het blad schoonmaken met een droge doek, wanneer het nodig is kunt u de doek een beetje nat maken om een vlek te verwijderen. De visgraat tafel heeft regelmatig onderhoudsolie nodig. Wij raden het aan om dit minimaal 1 keer per half jaar te gebruiken. Wanneer deze tafel veel gebruikt wordt, raden wij aan om het dan rond de 3 keer per jaar te doen.
Het gebruik van de onderhoudsolie is essentieel om langdurig te genieten van uw visgraat tafel. Zorg er wel voor dat u de tafel van te voren schoon hebt gemaakt.

Tips betreft visgraat tafels:
• Gebruik onderzetters bij hete pannen en glazen
• Buiten tafels zou u in de herfst/wintermaanden naar binnen kunnen
halen om aanslag en schade te voorkomen
• Voorkom grote temperatuurwisseling
Advies product:
Vesting. Onderhoudsolie, Verkrijgbaar bij Ardworks