Eiken visgraat tafels op maat

Eiken visgraat tafel T-strip 4

De uitstraling van eiken visgraat tafels

De eikenhouten visgraat tafels zijn bijna niet meer weg te denken in het hedendaagse Interieur. Deze tafels zijn makkelijk te stijlen zoals u dat wilt met verschillende opties. De kleur van eikenhout hangt af van veel verschillende factoren. De omstandigheden waarin een eikenboom groeit is een belangrijke factor voor de kleur van het hout. Door de natuurlijke kleur van eikenhout kan de kleur variëren van een roodachtige kleur tot een wat beige-achtige kleur. Door een schimmelaantasting kan eikenhout ook een mooie bruine kleur krijgen. Hoe een eiken visgraat tafel eruitziet hangt af van de kwaliteit, is het foutloos afgewerkt of bijna foutloos of zitten er veel of weinig noesten in het eikenhout. Ook de afwerking speelt eden rol in de uitstraling van de eiken visgraat tafel. Een eiken visgraat tafel met veel noesten in het hout zal veel meer kleuraccenten hebben dan een eiken visgraat tafel met vrijwel geen noesten.

Wanneer je een eiken visgraat tafel afwerkt met was en een natuurlijke olie komen de verschillende kleuraccenten heel mooi tot leven. Hoe langer je de eiken visgraat tafel hebt, hoe mooier deze wordt in de loop der tijd. Een eiken visgraat tafel die afgewerkt is met bijvoorbeeld een natuurlijke olie zal in de loop der tijd donkerder kleuren.  Het hoge looistof gehalte in het eikenhout is kenmerkend. Door het hoge looistof gehalte worden metalen die in contact komen met eikenhout snel aangetast. Hierdoor zie je vaak dat veel mensen die een eikenhouten visgraat tafel hebben gebruik maken van roestvrije bevestigingsmaterialen.

Kenmerken eikenhout

Eikenhout is afkomstig van de eikenboom. Eikenhout is een harde houtsoort waardoor het heel sterk is. Het is super populair in Nederland en is een van de meest gebruikte houtsoorten. Dit komt doordat er makkelijk aan te komen is en het beschikbaar is in heel veel verschillende afmetingen en kwaliteiten. Deze eikenbomen groeien in Nederland. Eikenhout is een zeer veelzijdige houtsoort met een flink aantal gebruiksdoeleinden. Je kunt hierbij denken aan scheepshout, brug en waterwerken, deuren en verschillende soorten buitenmeubilair. Wat fijn is aan eikenhout is dat het heel makkelijk te bewerken is, zowel met machines als met de hand. Eikenhout heeft een mooi donkerbruine tot geelbruine kleur.

1.475,001.975,00 incl. BTW
1.850,002.775,00 incl. BTW
1.475,001.975,00 incl. BTW
750,00900,00 incl. BTW
1.475,001.975,00 incl. BTW

Hoe duurzaam is een eikenhouten visgraat tafel?

Vergeleken met andere houtsoorten is eikenhout zeer makkelijk te bewerken en heel erg duurzaam. Doordat het eikenhout zo duurzaam is wordt het gebruikt voor veel verschillende dingen. Het maken van meubels, verschillende constructies, deuren, houten vloeren, tuinhuizen en blokhutten en nog veel meer.

 

Het onderhoud van eiken visgraat tafels

U wilt natuurlijk dat uw eiken visgraat tafel zo lang mogelijk mooi blijft. Een goede verzorging van het hout is daarom ook zeer belangrijk. Zo haalt u het meeste uit uw eiken visgraat tafel. Er zijn een aantal onderhoudstips voor het onderhouden van een eiken visgraat tafel. Voor elke kleur is het blad anders behandeld. Blank eiken visgraat tafels zijn behandeld met een mat transparante lak die in drie verschillende lagen wordt aangebracht. De zwart eikenhouten visgraat tafel wordt behandeld met een monocoat lakafwerking. Het is zeer belangrijk dat u geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt als u de tafel zo lang mogelijk mooi wilt houden. Als er gebruik gemaakt wordt van agressieve schoonmaakmiddelen kan dit resulteren in het aantasten van visgraat. Wanneer de eiken visgraat tafels zijn behandeld met een laklaag zijn de visgraat tafels t reinigen met neutrale schoonmaakmiddelen zoals groene zeep, schoonmaakazijn en soda als deze geschild zijn.

Het wordt aangeraden om gebruik te maken van een spons of zachte doek. Groene zeep kan voor verschillende visgraat tafels gebruikt worden als schoonmaakmiddel. Mix groene zeep met warm water en dompel vervolgens de spons of de zachte doek en knijp deze vervolgens goed uit. Hierdoor zult u nooit te veel water gebruiken en kunt u de tafel met de zachte kant van de spons goed schoonpoetsen.

De voor- en nadelen van eikenhout

Er zijn veel voordelen aan eikenhout. Het is erg duurzaam, het kan wel jaren meegaan, eikenhout is zeer sterk, eikenhout past in elke huiselijke stijl, het is gemakkelijk te bewerken en het is in allerlei afmetingen beschikbaar. Maar er zijn ook een aantal nadelen. Denk hieraan dat het niet de goedkoopstee houtsoort is voor meubilair, eikenhout is snel krom, zeker als de tafel buiteenstaat, hier is wel heet een en ander aan te doen om dit tegen te gaan. Eikenhout neemt snel vlekken op, maar hier kan ook genoeg aan gedaan worden om dit tegen te gaan.

Eiken visgraat tafel op maat

Bij Luxetafels kunt u bij de afwerking van de eiken visgraat tafel voor verschillende opties en formaten kiezen. U kunt ervoor kiezen om het frame te laten poeder coaten. Het poeder coaten van de tafel zorgt ervoor dat het frame beschermd wordt tegen roestvorming en het vormt een mooie egale coating over het gehele frame. Op de pagina over onderstellen kunt u kijken naar een passend onderstel voor uw eiken visgraat tafel. Ga hiervoor naar maatwerk en klik daarna op onderstellen. Luxetafels maakt alles speciaal voor u op maat, dus staat uw afmeting er niet bij? Dan is dat geen probleem, wij kunnen de tafel maken die u in gedachte heeft.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0