Mangohouten tafel

Mangohouten tafel

De uitstraling van een mangohouten tafel

Mangohout heeft een zeer warme kleur en door de allerlei verschillende kleurafwijkingen zitten er mooie accenten in het hout. Deze verschillende elementen geven een mangohouten tafel een zeer sierlijke en robuuste uitstraling. Het mooie aan dit hout is dat elk meubel uniek is. Door de warme kleur van het mangohout geeft het een zeer rijkelijke en warme uitstraling aan bijna iedere woonruimte van tegenwoordig. Er worden niet alleen tafels gemaakt van mangohout maar ook vele andere soorten meubilair zoals een tv-meubel, boekenkasten, eettafels, salontafels en nog veel meer andere soorten meubilair. U kunt handig verschillende soorten meubilair van mangohout combineren in huis, dit past goed bij elkaar.

 

De voor- en nadelen van mangohout

Mangohout heeft een aantal voordelen. Door de hoge score op de Janka-schaal van 1070 is het een zeer sterke houtsoort. Hierdoor kan een mangohouten tafel makkelijk tegen een stootje, en de levensduur van de mangohouten tafel is daarom erg lang. Het hout is waterbestendig. Mangohout is makkelijker te verkrijgen dan bijvoorbeeld teak, hierdoor is mangohout een stuk goedkoper. Ook een fijn voordeel is dat een mangohouten tafel weinig onderhoud nodig heeft. Er zitten weinig nadelen aan mangohout. Mangohout is niet effen en het is niet geschikt voor een minimalistisch en heel strak interieur.

Het onderhoud van mangohouten tafels

U vraagt zich natuurlijk af hoe u uw mangohouten tafel moet onderhouden om er het meest mogelijk uit te halen. Mangohout is redelijk goed bestand tegen water, maar te veel water is ook niet goed. Het is belangrijk om het volgende te doen als u uw mangohouten tafel gaat schoonmaken. Het is belangrijk om schoonmaakspullen met een ruw oppervlak te vermijden. Meubelpoets of schoonmaakmiddelen die siliconen of ammonia bevatten is geen aanrader. Tijdens het afnemen van de mangohouten tafel is het belangrijk om dit met een vochtige doek te doen. En als laatste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen restjes achterblijven als u gebruikmaakt van vloeibare of spray-meubelpoets. Als dit niet goed wordt gedaan kan dit resulteren in verkleuring van het mangohout. Dat zou vervelend zijn.

De prijs van mangohout

Zoals eerder al vernoemd is mangohout zeer betaalbaar, dit omdat het een bijproduct is van het fruit wat aan de mangobomen groeit. Het is over het algemeen goedkoper dan anderen houtsoorten van dezelfde kwaliteit. Daarom is mangohout meubilair de laatste tijd in opkomst in Nederland.

Kenmerken mangohout

Mangohout is afkomstig van de mangoboom. Mangohout is van zichzelf een hele sterke houtsoort. Je kunt de sterkte van het hout vergelijken met eikenhout of teak. Mangohout wordt steeds populairder in Nederland, dit komt omdat het hout steeds vaker wordt gebruikt om meubels, vloeren en zelfs bedden van te maken. Je kunt er zoveel van maken omdat het makkelijk bewerkbaar is. Het is heel eenvoudig om mangohout te lijmen, schroeven en te spijkeren. Een ander groot kenmerk van mangohout is het een milieuvriendelijk en duurzaam product is. Mangohout is een bijproduct is van de fruitteelt. Omdat de mangobomen worden geplant voor het fruit en niet voor het hout. Na maar liefst 15 jaar na het planten van deze boom is de boom helemaal volgroeid en staat hij klaar om omgekapt te worden. Na het omkappen van de mangoboom wordt er direct een nieuwe mangoboom geplant. Mangohout heeft hele mooie kleuren. Zo zie je een warme, goudbruine kleur. En daarbij komt de goudbruine kleur weer in allerlei verschillende tinten, Door de bacteriën die leven in het mangohout krijg je dit effect. Er zijn verschillende kleur tinten terug te vinden in het mangohout. Denk hierbij aan bijvoorbeeld grijs, zwart, groen en zelfs roze.

Mangohouten tafel op maat?

Bij Luxetafels is niks te gek. Zo kunt u bij de afwerking van de mangohouten tafel voor verschillende opties en formaten kiezen. U kunt ervoor kiezen om het frame te laten poeder coaten. Het poeder coaten van de tafel zorgt ervoor dat het frame beschermd wordt tegen roestvorming en het vormt een mooie egale coating over het gehele frame. Op onze site www.luxetafels.nl kunt u kijken naar een passend onderstel voor uw mangohouten tafel. Ga hiervoor naar maatwerk en klik daarna op onderstellen. Luxetafels maakt alles speciaal voor u op maat, dus staat uw afmeting er niet bij? Dan is dat geen enkel probleem voor ons!

 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0