Luxe marmer blad op maat

luxe marmer op maat

Luxe marmeren bladen op maat

luxe marmer op maat. Het wordt al eeuwen in huis gebruikt, deze mooie natuursteen leent zich ook uitstekend als tafelblad. LuxeTafels kiest zorgvuldig voor de mooiste soorten marmer waaronder: Carrara Bianco en Nero Marquina. De bladen worden geleverd in 2 cm dik, optioneel is het mogelijk om de bladen te leveren in 3 cm, de prijzen hiervan zijn op aanvraag. Maar als iemand is die voor uw op maat wensen iets kan betekenen, zijn wij het wel. Wilt u al een tijdje een mooie maatwerk marmeren tafel? In plaats van al die standaard maten, Dan ben je op het juiste adres. Naast dat wij standaard afmetingen verkopen op de site, kunt u altijd contact op nemen met ons. Om uw droomtafel werkelijkheid te maken. Echt niets is te gek voor ons! Dus neem vooral contact op, onze medewerkers staan u graag te woord. klik hier voor contact.

Soorten

LuxeTafels heeft een uitgebreid assortiment marmersoorten, waaronder; Carrara Bianco, Nero Marquina, Emperador Dark, Noir Saint Laurent, Rossa Levanto en Verde Radjasthan. De onderstaande soorten marmer zijn allemaal op maat te maken. Mocht u niet zeker zijn van een keuze, kunt u ook terecht bij ons voor advies. Dan hoeft het nog niet meteen tot een koop te lijden. Maar het zou zonden zijn als u de kans laat varen toch? Daarom wees niet bang om de stap te zetten voor uw droomtafel. Het is tenslotte luxe marmer op maat.

rood marmer
Rossa Levanto, (rood marmer)
wit marmer
Carrara Bianco, (Wit marmer)
bruin marmer
Emperador Dark, (Bruin marmer met witte aders)
zwart marmer
Nero Marquina, (zwart marmer met witte aders)
grijs marmer
Noir Saint Laurent, (grijs marmer met oranje / witte aders)
groen marmer
Verde Radjasthan, (groen marmer)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruimte Ruimte Ruimte Ruimte Ruimte Ruimte Ruimte

WAT IS MARMER?

Marmer is een van de meest elegante toevoegingen aan uw huis, het voornaamste waar mensen marmer voor gebruiken is voor binnen meubilair. Maar wat is het nu eigenlijk, ik bedoel we weten allemaal dat het uit de grond komt… toch? Ja, het is kalksteen.

Kalksteen

Marmer is een gemetamorfoseerd kalksteen, dat houdt in dat het ontstaan is diep in de grond, rond de aardkorst, maar hoe kalksteen ontstaat gaat net even anders. Namelijk, door ophoping van stoffelijke overblijfselen van het levende organismen in zee. Daarom bestaat kalksteen voornamelijk uit calciumcarbonaat.

Dichtheid

tussen de 2500 en 2800 kg/m3 hier wordt er uitgedrukt in kilogram per kubieke meter.

kenmerkend

Voor marmer zijn de mooie kleurlagen en aders, maar ook de kristalstructuur. Marmer kwam vroeger vooral in de kleuren wit en grijs, maar tegenwoordig zijn er ook in het rood, bruin, groen, zwart, oranje en nog vele andere kleuren. De fossielen die in kalkstenen voorkomen zijn in marmer niet meer duidelijk te herkennen. Per marmer kan het uiterlijk verschillen van regelmatig tot zeer onregelmatig.

Afkomst

 • Carrara (Italië)
  • Het marmer wat hier vandaan is gekomen, is uit een stadje genaamd carrara ten noordwesten in Italië. Gelegen naast Massa in de buurt van Pisa. Het marmer wat hier vandaan komt is goed te gebruiken voor beeldhoudkunst, en dus ook erg goed van kwaliteit, dit marmer gebruiken wij ook bij LuxeTafels, bekijk anders onze marmer tafels, daar kunt u zien hoe mooi dit marmer uiteindelijk kan worden. klik hier voor marmer catalogus
 • Pentelikon (Griekenland).
  • Pentelikon is de naam van een hoge gebergte, van ongeveer 1,1 km hoogte. Het Pentelikon heeft de karakteristieke vorm van een driehoekig gevel. Er werden steengroeven geëxploiteerd, die een soort marmer leverden van super kwaliteit voor de beeldhouwkunst en de bouw, aldus Pentelikon marmer. Het marmer dat gewonnen werd uit dit gebergte, werd ook gebruikt bij de bouw van de beroemde tempel, het Parthenon.
 • Paros (Grieks eiland)
  • Paros is een grieks eiland. Best bekend door de stranden en traditionele dorpjes. In de marmergroeven van Marathi, 5 km oostwaarts van Parikía werd tot in de 15e eeuw het beroemde witglanzende lychniet-marmer gemijnd. Veel beroemde beeldhouwwerken zijn uit dit marmer gemaakt.

Ruimte

ONDERHOUD MARMER

Wanneer marmer stoffig of vies wordt glimt het minder goed en ziet het er minder mooi uit, dit wilt u natuurlijk niet. Maak de tafel schoon als u ziet dat hij vies is zou kunt u het er langst mee doen.

Schoon maken

Wanneer u uw marmeren tafel gaat schoon maken gebruik dan warm water, lichte zeep of een speciaal schoonmaakmiddel zoals Brillo. Maak de tafel schoon met een rondgaande beweging en druk niet te hard op het blad, wanneer u dit wel doet kan dit krassen veroorzaken. Maak na het poetsen het blad weer goed droog. Zodra u het niet goed droog maakt en vocht laat liggen kan dit vlekken veroorzaken. Zodra u iets morst is het besten dat u dat gelijk schoon maakt, hoe langer u iets laat liggen hoe ernstiger gevolg dit kan hebben op het marmeren blad dus laat dit niet onnodig liggen.

Glans terug brengen in het blad

Wilt u uw marmerenblad weer laten glimmen gebruik dan een speciaal natuursteen middel zoals Brillo. Giet de vloeistof in een zeemlap en poets rustig met een ronde beweging over het blad en laat dit natuurlijk drogen.

Kan het buiten staan?

Nee, marmeren tafels zijn niet geschikt om buiten te zetten. Ondanks de gepolijste finish, zal het weer invloed hebben. Daarnaast tasten zure regen en vogelpoep het marmer aan. Overkappingen, of overdekte ruimtes kan dus wel. Maar houdt goed uw tafel in de gaten en onderhoud de tafel goed.

Tips:

 • Zorg dat je geen zuurhoudende substanties op dit blad laat vallen, dit beschadigt het blad.
 • Probeer onderzetters te gebruiken bij glazen, borden en pannen dit voorkomt kringenen krassen.
 • Gebruik tussenzetters/filters bij hete pannen/glazen
 • Vermijd om onnodig scherpe objecten op tafel te leggen

Advies product :

Brillo natuursteen reiniger, verkrijgbaar bij Ardworks.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0