Tips stappenplan tafel kopen

tips stappenplan tafel kopen

Hoe bereid je je voor op het kopen van een tafel?

In deze blog gaan we het hebben over een stappenplan die jou zou kunnen voorbereiden, op je tafel aankoop.

Een tafel is een belangrijk en sfeervol meubel die niet weg te denken is uit een gezellig levende ruimte. De gemiddelde tafel gaat zeker 10 tot 15 jaar mee dus is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt.

Aan een tafel word de dag besproken, worden gasten aan uitgenodigd om mee te eten, spelletjes gespeeld, belangrijke gesprekken gevoerd en kom je tot rust met een lekker kopje koffie. Kortom: een tafel is meer dan alleen een meubel.

Er zijn ontzettend veel tafels waar je uit kan kiezen: eettafels, salontafels, sidetables, hoge of lage tafels, grote en kleine tafels, vierkante, rechthoekige, of misschien toch die rondvormige tafels.

Dan heb je ook nog de keuze of je hout wil of misschien wel een marmer blad. En welk hout? Esdoorn, eikenhout of misschien wel een boomstamtafel. Zo blijf je maar doorgaan, kortom de keuze is reuze en vandaar begrijpen wij compleet dat het lastig is om iets uit te zoeken, vandaar staan wij altijd klaar om uw vragen te beantwoorden.

En welk frame wil je eronder? Een metaal X-frame? Of traditioneel met 4 poten? Alles kan en alles mag, in deze blog laten wij jou zien hoe je tot de juiste keuze komt. En of wij u daar in kunnen ondersteunen.

Bekijk hieronder de tips & stappenplan voor het kopen van uw tafel tafel.

 

 

 

Tips Stappenplan tafel kopen

Stap 1: Visueel beeld

Bedenk hoe jij je ruimte in wil richten, wat voor soort kleuren daarbij gebruikt worden. En gebruik de ruimte en de sfeer om eventueel een soort en / of kleur tafel uit te kiezen.

 

Stap 2: Tafelblad

Je hebt nu een soort van schets of beeld van wat voor soort tafel het gaat worden, nu kun je gaan beginnen met welk blad je wil gebruiken voor jou mooie tafel.

 

Stap 3: Onderstel

Nadat je, je tafelblad in vizier hebt, ga je door jagen voor het passende onderstel, nu je een relatief duidelijk idee hebt van je tafel keuze, kun je door naar de volgende stap.

Houdt er rekening mee, dat als je tegen iets aanloopt, je ook een stap terug kunt doen om die handeling opnieuw te doen, en zo misschien toch tot een keuze kunt komen.

Stap 4: Op maat of standaard model ?

Nu je een goed beeld hebt van jou droom tafel, kun je jezelf gaan afvragen, wil ik voor een grotere investering, een droomtafel op maat laten maken? Of wordt het toch een van de standaard modellen?

 

Stap 5: Details

In deze fase ga je bepalen of dat je er nog extra’s bij wilt hebben zoals; onderhoudslak, beschermhoes, je kunt zelfs je familiewapen laten graferen of met een RVS plaatje erin laten maken. Ardworks & LuxeTafels zijn beide super flexibel als het aan komt op maatwerk tafels.

 

Stap 6: Meet de ruimte op

  • Bepaal eerst met hoeveel personen je minimaal aan een tafel wilt zitten en meet of je hier de ruimte voor hebt. Naast de afmetingen van de tafel zelf, reken je ongeveer 90 cm extra aan de kanten waar stoelen komen te staan. Deze kleine meter is nodig om comfortabel te kunnen zitten en handig aan te kunnen schuiven.

 

  • Aan tafel zelf moet je rekening houden met ongeveer 60-70 cm in de breedte per persoon. Een rechthoekige tafel met een lengte van 130-140 cm, biedt dus plaats voor max 3 personen. Je moet natuurlijk niks, maar dit zijn bij ons tot nu toe wel de beste afmetingen die je kunt hanteren.

 

  • Voor een ronde tafel geld dat je voor 4 personen een diameter van 90 cm nodig hebt. Voor 6 personen heb je een diameter van 125 cm nodig.

 

Stap 7: Houd rekening met de poten van de tafel.

Niet alleen de grootte van het tafelblad heeft invloed op het gebruiksoppervlak, maar ook de positie en omvang van de poten. Smalle poten in de hoeken van de tafel of een centrale enkele voet geven het meeste beenruimte. Bij stevige, robuuste poten neemt een deel van het bruikbaar ‘zit oppervlak’ af. Het is niet zo dat bij robuuste poten sterker of beter zijn dan smalle poten. Elke tafel heeft stevige poten die voor genoeg stabiliteit zorgen. Bij een ronde tafel met een poot in het midden heb je in het midden de meeste ruimte en kan je handig een paar stoelen aanschuiven.

 

Stap 8: Afronding

De laatste stap, nu ben je bijna zover om daadwerkelijk de tafel te gaan bestellen, maar vergeet niet hoe je de tafel wilt ontvangen, er zijn namelijk 2 keuzes, 1: je kunt de tafel laten bezorgen (bedrag afhankelijk van afstand), 2: of je kunt zelf vervoer regelen.

Tips

Tip 1:

gebruik schilders tape om beter te kunnen visualiseren hoe de tafel er uit gaat zien, en wat voor oppervlakte het in beslag neemt.

Tip 2:

een tafel koop je meestal voor de lange termijn, laat je daarom niet te veel leiden door trends, maar kies een tafel die over zes jaar nog steeds in je interieur past.

Tip 3:

Ga je stoelen met armleuning aan de tafel zetten? Meet dan van te voren hoe hoog deze zijn. Zo weet je zeker dat je niet te hoge leuningen hebt in verhouding met de hoogte van de tafel

Tip 4:

Niet alleen de afmetingen van de tafel, maar ook de ‘visuele grootte en gewicht’ bepalen of een tafel goed in de ruimte past. Daarmee bedoelen we dat een robuuste donkere tafel meer visuele ruimte inneemt dan een lange, lichte slanke tafel.

 

Vragen?

Klik hier voor de contact pagina

Klik hier voor de Ardworks pagina.

Of

E-mail:  [email protected]

Telefoon:  0486 – 472552

 

tips stappenplan tafel kopen

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0