Tafel op maat maken

Eiken tafel

Tafel op maat maken

Vandaag gaan wij jou meenemen op een mooie ”tafel op maat maken” reis en al onze mogelijkheden daarin. We gaan jullie namelijk uitleggen, uit welke materialen het tafelblad gemaakt kan worden en mogelijk zijn voor maatwerk mogelijkheden. Natuurlijk proberen wij u altijd te helpen met de juiste keuze te maken. Dus vandaar dat wij er een kort en krachtige uitleg bij geven hoe het tafelblad werkt en wat de duurzaamheid is. Mede mogelijk gemaakt door Ardworks, bezoek site.

Tafelbladen

Onze prachtige Tafelbladen zijn helemaal op maat mogelijk te maken naar uw wens. Ons materiaal is met bewustzijn gekozen. Wij nemen kwaliteit als standaard binnen ons bedrijf, en streven altijd naar het uiterste. Mocht u vragen hebben over de mogelijkheden maatwerk, neem dan vooral contact op! KLIK HIER

Keramiek

Het begrip Keramiek komt uit Griekenland en is afgeleid van het woord Keramos. Keramiek word gemaakt van een soort klei dat is samengeperst met hoge druk en daarna word gebakken. Je krijgt dan een stevig en sterk eindproduct.

Beton ciro

Bij luxe tafels maken we ook betonnen bladen. Deze hebben een warme uitstraling en staan mooi in elke kamer. Beton cire is een slijtvaste stuk op cement. Het blad word afgewerkt met een coating waardoor die kras, vuil en waterbestendig is. Hierdoor is het blad ook perfect om buiten te gebruiken.

Marmer

Marmer ontstaat door metamorfose(omvorming) van kalksteen. De naam marmer komt van het woord Marmeros uit Griekenland maar marmer komt in veel verschillende delen van de wereld voor. Marmer is geliefd om haar mooie kleurschakelingen en natuurlijke uitstraling. De tafelbladen zijn bestand tegen gebruiksbelasting omdat het marmer van te voren volledig gepolijst is. Het blijft desondanks wel een natuurproduct wat van zichzelf niet sterk is.

  • Carrara Bianco (wit marmer)
  • Verde India (groen marmer)
  • Nero Marquina (zwart marmer)
  • Noir Saint Laurent (zwart/bruin marmer)
  • Rosso Levanto (rood marmer)
  • Emperador Dark (bruin marmer)

Graniet

Graniet is een zeer harde steensoort die is gevormd door het ondergronds stollen van magma. Door mineralen die diep onder de grond, ontstaat er met hele hoge druk en tempraturen een granietvorming. Deze steensoort word voor veel doeleinden gebruikt zoals keukens, vloeren en tafels. Doordat graniet uit verschillende mineralen bestaat heeft het verschillende structuurcombinatie en dat maakt elk blad uniek. Nadat het graniet gezaagd is word het gepolijst en dan maken wij er een tafelblad van. De steensoort graniet is zuur en krasbestendig, kan tegen hitte en is stootvast. Zorg wel dat je direct contact met vlammen vermijd, en dat je straling van hoge tempraturen zoals open haarden en barbecues vermijd.

Belgisch hardsteen

Natuurlijk en eerlijk Belgisch hardsteen ook wel Arduin genoemd geeft een prachtige uitstraling aan uw op maat gemaakte tafel, of u nu de voorkeur geeft aan een hedendaagse, klassieke of landelijke stijl. Belgische kalksteen blijft een zwakte voor de meeste liefhebbers. Arduin tafelbladen verdienen wel regelmatig onderhoud, om olie en vetvlekken te voorkomen. Natuurlijk zijn er verschillende maatwerk mogelijkheden.

 

Houten tafelbladen

Elke boom is gevormd door weer en omgeving en daarom zul je altijd een uniek natuurproduct krijgen. In deze blog laten we je zien welk houtsoorten wij gebruiken en wat daar de kenmerken van zijn. Zo kun je met deze blog je perfecte tafelblad vinden. Bekijk onze collectie houten tafelbladen hier en voor maatwerk mogelijkheden kunt u het beste onze maatwerk site bezoeken.

Eikenhout

Eikenhout is een sterke, houtsoort die voor veel doeleinden gebruikt wordt. Wij maken er tafels van, maar het wordt ook gebruikt in bijvoorbeeld keukens en scheepsbouw. Ook in oude huizen kom je veel eikenhouten balken tegen vanwege de stevigheid. Eikenhout heeft een mooie nerf en een bijzondere kleur, daarom is het niet het goedkoopste hout. Eiken kan onafgewerkt soms splinterig zijn. Maar wederom, kunnen wij hem de droomtafel voor u maken. Met onze tafel op maat maken optie.

Grenenhout

Grenenhout is een soort van naaldhout die veel hars bevat. Het hout heeft een rechte nerf en een mooie houttekening. Deze houttekening kan verschillen omdat in Europa veel bomen in een verschillend klimaat groeien. Deze soort is wat moeilijker te bewerken en word onder meer gebruikt voor bedden, kozijnen kisten, deuren en natuurlijk tafels.

Notenhout

Notenhout is een zacht soort hout. Het wordt voor veel decoratieve meubelen word gebruikt. Dit komt door de mooie nerf en de schitterende afwerking. Notenhout is in veel diktes te verkrijgen en word ook gebruikt om boomstamtafels van te maken.

Visgraat

Een tafel van visgraat word van latjes gemaakt. Eikenhout is de vornaamste keuze. Maar mocht u een ander houtsoort willen, dan kan dat, als u natuurlijk voor de maatwerk optie kiest en uw tafel op maat te laten maken door ons.

Suar hout

Suar hout is een tropisch hardhout origineel uit Zuid-Amerika, maar komt tegenwoordig ook in de gehele tropen voor. Dit boomsoort groeit vrijwel overal op natuurlijke wijze en heeft daardoor niet een vast groeigebied. Suar heeft een rechte draad, dit maakt het gemakkelijk te bewerken. De houtsoort is populair omdat het snel groeit en niet gemakkelijk scheurt. Dit komt door het doorkruisende patroon en omdat de houtsoort stevig blijft in een droog klimaat. De kleur van Suar varieert van licht- tot donkerbruin vanaf het midden tot de buitenste randen. Dit geeft meestal een wat meer geleefde en exclusieveren look.

Teak hout

Vroeger was teak hout ook al erg populair voor buitentoepassingen en heel erg duurzaam, vandaar ook de populariteit. Het hout is afkomstig van de boomsoort Tectona grandis dat groeit in de bossen van India, Laos, Myanmar en Noord-Thailand. De kern van de teak uit de natuurlijke bossen van Myanmar en Indonesië is zeer duurzaam; het hout van de teakhout plantages is wisselend in hardheid, kleur en gewicht. Teak hout wordt veel in de scheepsbouw gebruikt. Het is met name voor jachten en ook voor binnen- en tuinmeubelen. De reden daarvoor is dat teak uitstekend goed is tegen weer en wind, zelfs als je het niet onderhoudt. Zodra teakhout luchtdroog is neemt het hout weinig water meer op. Teakhout is erg goed bewerkbaar, je kunt het gemakkelijk zagen, schaven, frezen en boren.

Boomstam

De mooie warme kleur van het hout geeft op een natuurlijke manier een prachtige uitstraling. Elke boomstam tafel is uniek waardoor u met een boomstamtafel een prachtig, uniek object in uw huis haalt. Spint is het hout wat zich direct onder de schors van een boom bevindt. Wij hebben boomstam tafelbladen van eiken, teak, en suar. U kunt met onze op maat maken mogelijkheden, elk onderstel kiezen wat voor uw tafelblad het mooiste is. Geen vervoer? Geen probleem. Onze collega’s komen de boomstam bladen en onderstellen graag en netjes bij u afleveren door heel Nederland en België. Neem vooral contact op! KLIK HIER

 

Algemene onderhoud

Plaatjes en onderzetters gebruiken, uitkijken met zuren en rode wijn. Reinig je tafel liever niet met hardnekkige schoonmaakmiddelen. Tafelkleed bij knutselen of gourmetten. Hoe zuiniger je het blad behandeld hoe langer het meegaat en je er van kunt genieten. Voor verder informatie bekijk het blog van 11 oktober.

Luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid in de ruimte is voor de tafel erg belangrijk. Dit komt omdat als de tempratuur te hoog of te laag is dan gaat het hout “werken”. Werken betekent dat hout zich uitzet of krimpt. Om dit te voorkomen is het belangrijk de luchtvochtigheid goed op peil te houden. Het beste is om de luchtvochtigheid tussen de 50 en 60% te houden. In het najaar is de luchtvochtigheid bijvoorbeeld hoger maar in de winter word het weer lager omdat je dan je huis gaat verwarmen. Als de luchtvochtigheid te hoog is dan kun je een luchtonvochtiger ophangen. Wanneer de luchtvochtigheid te laag is kun je een luchtbevochtiger ophangen op in mindere mate bakjes water aan je radiator toevoegen.

Tempratuur en invloed van licht.

Ook de tempratuur en het licht hebben invloed op het hout. Wanneer er een grote tempratuur schommeling is ontstaan er scheurtjes in het hout. Daarom is het ontzettend belangrijk om dat te voorkomen. Door het licht zal het hout na een verloop van tijd gaan verkleuren. Het is afhankelijk van welke type hout je hebt of het hout lichter of donkerder word. Ook verschilt het per houtsoort hoe snel het verkleurt.

 

 

 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0