Oud eiken tafels

Eiken tafel

Oud eiken tafels

Oud eiken tafels hebben vaak een andere uitstraling dan eikenhouten tafels omdat het vroeger niet werd geselecteerd op onvolkomenheden, noesten en deuken. Oud eiken tafels zijn gemaakt van mooie, oude en doorleefde eiken balken. Hierdoor krijgt het hout steeds meer charme door de vele jaren heen. In de oud eiken tafel zie je verschillende elementen van de oudheid van het blad zoals hier en daar een oude afgeslepen bout, een noest of een deuk.

Productie

Tijdens de productie van deze tafels moet rekening gehouden worden met het eigen karakter van het mooie materiaal. Als er voldoende planken zijn verzameld wordt er gekeken naar hoe er een prachtige robuuste tafel kan worden geproduceerd. De maatvoering van de tafel wordt bepaald door de oorspronkelijke afmetingen van de oud eiken planken. Het is heel belangrijk dat het oude doorleefde karakter van de planken minimaal tot zijn recht kunnen komen, alle planken moeten de perfecte uitstraling hebben.

Alle oud eiken tafels die bij Luxetafels worden gemaakt zijn unieke exemplaren zowel in de uitstraling als de geschiedenis. Elke oud eiken tafel van Luxetafels is uniek, robuust, stoer en van top kwaliteit. Deze tafel is in elk interieur te verwerken, van een klassiek interieur tot een modern interieur. Ook duurzaamheid is belangrijk. De oud eiken tafels van Luxetafels zijn erg duurzaam, zo hebben ze een levensduur van wel 15 tot 25 jaar. De levensduur hangt ervan af of de tafel goed onderhouden wordt.

Eiken tafel

Eiken Tafel Massimo

1.345,001.750,00 incl. BTW
1.650,002.450,00 incl. BTW
1.750,002.050,00 incl. BTW
1.750,002.450,00 incl. BTW

Kenmerken oud eikenhout

Oud eikenhout is afkomstig van de eikenboom. Deze hout soort is van zichzelf erg sterk en hard, dit komt doordat het een soort hardhout is. Oud eikenhout is een van de meest bekende en gebruikte houtsoorten in Nederland. Dit komt omdat deze bomen in Nederland groeien en in vergelijking met ander houtsoorten makkelijk te bewerken is. Echter is het oud eiken hout niet heel erg bestendig tegen water. Daarom moet het goed geconserveerd en beschermd worden om de levensduur van een oud eiken tafel te verlengen zodat er meer plezier uit de tafel gehaald kan worden. De kern van deze houtsoort heeft meestal een prachtige donkerbruine tot geelbruine kleur. De structuur van oud eikenhout is sterk afhankelijk van de verschillende omstandigheden waarin de eiken boom groeit.

Het onderhoud van oud eiken tafels

Als u nou wilt dat het oud eikenhout zo lang mogelijk dezelfde prachtige uitstraling behoudt, dan is een goede behandeling van de tafel een vereiste. Doordat oud eikenhout een houtsoort is met erg open poriën, neemt het heel snel vocht op. Het is aan te raden daarom de tafel te onderhouden met olie of lak om de tafel te beschermen tegen vocht en vuil.

Oud eiken tafel

De prijs van een oud eikenhouten tafel

De prijs van deze tafels hangt af van een verschillend aantal factoren. Is het hout gedroogd of ongedroogd? Is het hout gezaagd of niet gezaagd? Denk hierbij aan bijvoorbeeld hoeveel noesten er in het hout aanwezig zijn en wat de afkomst is van het hout?

Wij fabriceren uw tafel zelf en kunnen de tafel dus helemaal naar uw smaak maken. Vervolgens sturen wij een offerte op maat op.

De voor- en nadelen van oud eikenhout

Er zijn ook een aantal voordelen van oud eikenhout. De verschillende voordelen zijn onder andere dat het makkelijk te bewerken is waardoor je al snel een unieke oud eiken tafel hebt. Een oud eiken tafel is erg duurzaam. Ze zijn erg hard en sterk. Ook hebben deze tafels weinig onderhoud nodig. Maar er zijn ook een aantal nadelen aan een oud eiken tafel. Denk hier bijvoorbeeld aan de prijs, door de schaarste is het oud eiken hout duurder geworden dan voorheen. Ook is het niet bestand tegen water. Oud eikenhout rot weg als het onbehandeld is en constant nat wordt. Daarom is het belangrijk dat uw tafel goed wordt onderhouden als deze buiten geplaatst gaat worden.

Een oud eiken tafel van Luxetafels

Bij Luxetafels is niks te gek. Zo kunt u bij de afwerking van de oud eiken tafel voor verschillende opties en formaten kiezen. U kunt ervoor kiezen om het frame te laten poeder coaten. Het poeder coaten van de tafel zorgt ervoor dat het frame beschermd wordt tegen roestvorming en het vormt een mooie egale coating over het gehele frame. Op onze pagina over onderstellen kunt u kijken naar een passend onderstel voor uw oud eiken tafel. Luxetafels maakt alles speciaal voor u op maat, dus staat uw afmeting er niet bij? Dan is dat geen probleem, wij regelen het voor u.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0